Thursday, March 22, 2007

I dag stör jag mig på...

...flottiga fingeravtryck på min Bright View-skärm och folk som bara måste TA och KLADDA på skärmen bara för att de ska peka på något. FUUUCK, man kan faktiskt peka utan att trycka dit hela sitt klibbiga finger.

Vi backar bandet lite.

Jag sitter vid datorn. Jobbar. Lyfter blicken lite och ser då en spindel som kryper längs persiennen. Inte så stor, men ändå. Det finns så många olika här, Huntsman som inte är farlig, Redback som är ganska farlig men inte dödlig och så Funnel Web som är LIIIIVSFARLIG. Jag blir inte så rädd men bestämmer mig ändå för att gå ner och hämta A:s pappa Jon (som är pensionär och nästan alltid hemma förutom när han spelar vattenpolo eller går på bio. Han är dessutom ett livs levande, vandrande uppslagsverk) för att få en artsbestämning på den lille gynnaren.

Han följer med mig upp och konstaterar att detta vi ser är en Huntsman, alltså inte farlig. Han pekar också ut ett spindelnät under skrivbordet och börjar berätta om Funnel Web som jag ska hålla utkik efter, den finns här ute i trädgården tydligen men kommer inte in i huset så ofta. Fick det mycket användbara tipset att om jag någon gång får för mig att bada i poolen när det är mörkt så ska jag först ta en ficklampa och lysa igenom den, för ibland simmar de ned till botten och ligger där och lurar. Tydligen tar de med sig en luftbubbla som räcker i flera timmar.

Anyway, han börjar rita en Funnel Web för att jag ska veta hur den ser ut, och jag - sjukt otålig som vanligt - googlar den och får raskt upp en hel sida med bilder på spindeln ur en massa olika vinklar.

Och det är då det händer, aaaarrrghhhhhhhhhh, det är då som han börjar att peka och trycka på skärmen på min laptop medan jag står där och kokar inombords av irritation. Vill helst bara skrika JAJAGFATTARJAGSERJUBILDENDUBEHÖVERINTEPEKAPÅDENOCKSÅ!!!!!

Men det gör jag ju inte såklart. Jag ler, hummar och nickar förstående.

Så nu vet ni, peka aldrig på min laptopskärm. Då ska ni döden dö.Gissa spindeln!5 comments:

Anonymous said...

Alla ser lika äckliga ut men jag tror på den längst ner som faligast. Den med stor rumpa...

/K

Mel said...

Den lille svarte med röd rand är en Red Back, trevlig gynnare, vår maskot på college i Canberra. Den till höger, den brune, tror jag är en Huntsman, ser ut som Ted som bodde på vår dörrkarm i några veckor. Vilket betyder att den svarta är en Sydney Funnel Web, en spindel jag hade turen att aldrig stöta på...

CECILIA said...

Båda har rätt, den svarta med tjock rumpa är funnelwebben! I pris bjuder jag er båda på en varsin stor, iskall öl på Wharf Bar i Manly när ni har vägarna förbi:-)

Mel said...

Det tar nog nåt år innan jag tar mig ner men du kan köpa James Squire Amber Ale åt Fredrik om han tar sig ner i höst :)

Anne said...

Oj, det här kändes som något av en aha-upplevelse. När jag var och simmade ute i poolen låg det en stor svart spindel på botten. Jag antog att den var död. Kanske inte inser jag nu. Den såg ut ungefär just som den på bilden.

Annars har jag haft tur och inte stött på några spindlar i stan. Hoppas du slipper fler möten.