Thursday, April 19, 2007

Jag gör slut med Linda Skugge

Linda,

i nästan 15 år har jag gillat dig. Följt vad du skrivit och beundrat dig. Du har varit någon jag sett upp till; modig, kontroversiell och alltid gått din egen väg.

Men den senaste tiden har jag börjat inse att vi växt ifrån varandra. Eller snarare att du växt ifrån mig. Jag kan inte längre relatera till ditt liv och det du skriver om. Ska jag vara helt ärlig (och det har ju du alltid varit Linda) så blir jag numera fly förbannad varje gång jag går in på din blogg. Inlägget som fick droppen att rinna över skrev du på din blogg på Expressen den 17 april:

"Coop by night
I går handlade jag på Coop på kvällen och fick uppleva ett helt annat klientel, nämligen 30 + utan kids.De gick där inne och såsade och hade pyttelite mat i vagnen och sa saker som "skaldjur?" till varandra.Jag blir sååå provocerad av dessa segproppar och livsnjutare. Sån waste of time!De kan väl komma hem till mig eller nån annan småbarnsfamilj och ta ett rejält handtag istället för att bara slösa bort sina liv genom att gå sakta och sega sig.Jag har aldrig varit en sån där 30 + utan kids för jag fick barn vid 26 bast. Jag gick från party till familjeliv direkt.//---//"

Jag orkar inte ens förklara varför detta provocerade mig så till den milda grad att jag blev tvungen att ta detta beslut. Jag tror att du förstår Linda. Och jag vet att min reaktion är precis vad du eftersträvade med inlägget, men jag orkar inte spela det spelet längre. Någonstans långt långt inne i din stressade egocentriska självgoda tillvaro så tror jag faktiskt att du förstår.

Jag har tagit bort dig från länklistan och du har ersatts av Mats Strandberg, en 30+are utan kids som skriver böcker, gillar att bada badkar, läsa pocketböcker, dricka rödvin och resa. Han och jag har mycket mer gemensamt och framförallt så är han inte bitter.

Ha ett bra liv Linda, nu ses vi aldrig mer.

Cecilia

7 comments:

Anonymous said...

Halleluljah!! Tänk att det aldrig är för sent att ändra sig. Det är bra det.

DD

Anonymous said...

Ja, det var på tiden!

Emanuel said...

word!! Jag tycker att hon tappade det med bloggen "Saker som växer - Barnet i magen och växterna i min trädgård"...

CECILIA said...

Exakt! Vad är egentligen grejen med Linda Skugge?

Anonymous said...

Vad löjlig du är. Klart att du inte kan telatera till Lindas liv. men vi är många som kan det. Bättre att du läser sådant som bekräftar din egen tillvaro. Varför blir du så provocerad? Vad är det Lindas familjeliv väcker i dig? Det undrar jag....

hs said...

Men eller hur!? Ett sånt där brev till Linda Skugge har jag också filat på länge nu. God, she sucks now, doesn't she? Värsta sveket, verkligen.

Anonymous said...

Riktigt bra skrivet!! /Camilla