Wednesday, June 20, 2007

Stoppa pressarna

På tal om ingenting så har vädret varit helt bedrövligt de senaste veckorna. Det har i princip regnat konstant, och då snackar vi inte vanligt Sverigeregn som slutar efter en timme eller två utan det handlar om tropiskt himlenöppnarsigregn. Förra helgen dog 8 människor i NSW på grund av ovädret och tusentals evakuerades från sina hem på grund kraftiga översvämningar.

Men förra helgens väder var tydligen bara en krusning på vattenytan, för inatt väntas en cyklon (eller orkan som jag tror det heter på svenska) komma in över kusten från Wollongong i söder till Newcastle i norr. Mycket spännande. På nyheterna uppmanas folk att binda fast allt löst runt sina hus och att stanna inne eftersom vindar på upp till 125 km/timme förutspås.

En annan grej som är nästan lika spännande är att Andys storasyster Nikki uppe i Singapore i detta nu håller på att föda ut en liten unge. Nu inatt.

Och mitt i all denna spänning sitter jag och skriver på en artikel utan krok eller vinkel. Dessa, enligt många, essentiella ingredienser för en nyhetstext ska jag lägga till i sista sekund i morgon bitti över telefon precis innan tidningen går i tryck. Fatta vad coolt om det drar ut på tiden och nyhetschefen tvingas ringa tryckeriet och skrika "Stoppa pressarna" i luren.

No comments: