Friday, November 16, 2007

How I found happiness in a little round ball of minced meat

Föreställ dig hur du kommer hem från en överjävlig dag på jobbet. Din nyss influgne personliga svenska kock ställer sig genast i köket medans du sträcker ut dig i din fulla längd på soffan med ett glas iskall Riesling i handen. Du slappnar av och njuter av de skramlande ljuden fran köksregionerna. Efter en stund nås din näsa av den ljuvliga doften av små, handrullade köttbullar som fräser unisont i en rejäl klick brynt smör. Du går och fyller upp ditt vinglas och kikar over axeln pa kocken som i djup koncentration reducerar köttbullsspadet och precis just då tillsatter tre deciliter tjock, fet grädde i den blivande köttbullssåsen. Såsen over alla såser. En stund senare serveras du en tallrik lycka i form av 15 perfekta små köttbullar, dränkta i tjock gräddsas med en stor klick lingonsylt och kokt potatis.

Du tar den första tuggan och blundar. Och hade det inte varit för ljudet av syrsorna och alla kookaburras utanför sa hade du nästan, nästan kunnat inbilla dig att du befann dig hemma i Sverige.

Tack Fredrik.

3 comments:

Em said...

Det är nästan så att min ångest över att flytta hem till Sverige om två veckor minskas litegrann. Men bara nästan... :-(

NazRism said...

hi .. feel free to visit me
http://nazrism.blogspot.com

FJ said...

Tack själv:-)