Wednesday, January 30, 2008

En stilla undran

Varför hoppar man av om man själv anser att man inte gjort något fel?

Tror man att man att man som kommunalråd kommer att ha medvind i 4 år? Att ingen kommer att granska eller kritisera? Kafferep med kommuninnevånarna på eftermiddagarna och uppmuntrande tillrop på stan när man tar sin söndagspromenad?

Skulle kunna skriva en avhandling om hela cirkusen men väljer av förklarliga skäl att avstå i det här forumet.

Ni som inte vet svaret på den första, något retoriska, frågan ovan så går det bra att hitta ledtrådar i SAOL under ordet rättshaverist.

Och för er som inte jobbat med nyheter kan jag berätta att det finns inget som är så smaskigt för en kvällstidingsredation som att blåsa upp historier om den "lilla människan" som kämpar mot den "stora jätten". Och är jätten en konkurrent till kvällstidningen i fråga så blir ju det hela ännu smaskigare.

1 comment:

JorgenL said...

Hm, om det enda du bygger inlägget på är att hon hoppade av, så tycker jag du har lite dåligt på fötterna.

Om man kämpat för att ta sig upp ur en taskig livssituation och byggt upp en ny identitet så är det väl inget konstigt att man blir helt knäckt när det dras upp en massa gammal skit.

Det finns jäkligt många människor som tror "en gång ohederlig, alltid ohederlig" för att det ska bli ohållbart att sitta kvar efter sån smutskastning.

Att sitta som kommunalråd och ta hårda politiska debatter är väl en sak, men att få sin moral ifrågasatt kanske var mer än hon orkade med, vad vet vi? Lite naivt möjligen, men att vara cyniker är väl inget krav på kommunpolitiker?