Wednesday, January 2, 2008

A Little Blue Box

(Jag skulle inte vilja påstå att jag gjort mig förtjänt av det, men detta hänge kom tomten med till mig i år)

Och trots bristen på snötäckta granar, årtionden av orubbliga familjetraditioner, björkvedsbrasa i öppna spisen och svensk julskinka så var min jul helt fantastisk. Vi firade svensk jul med kompisar den 24:e med julbord där inget saknades, inte ens Kalle Anka och hans vänner. Det var dock lite märkligt att sitta ute på gården och dricka glögg i 25-gradig värme med syrsorna gnisslandes i bakgrunden.

Dagen efter var det dags för australisk jul. Presentöppning på morgonen, tomten hade lämnat en massa paket under granen (om det var före eller efter han druckit upp ölen som vi ställt ut honom framgick inte - jo det är sant, i Australien får tomten öl, inte gröt) sedan anlände 25+ släktingar (de roligaste är systrarna Barbara och Maureen, de är exakt som Selma och Patty i Simpsons) och julmiddagen bestod av sallad och kallskuret. Och champagne.

Nästa år blir det svensk jul i Sverige, om jag så ska simma hela vägen. Sanna mina ord.

4 comments:

Kat said...

ÄNTLIGEN!

CECILIA said...

?

F said...

Köpte faktiskt ett Tiffanys smycke till min svägerska, som hon fick på sin 40 års dag, på flygplatsen i Singapore.. Det var inte lika fint som ditt, och utan kedja... jag tror jag innehar rekordet för billigast inköp i den butiken. Men bara asken och inslagningen var nästan värt pengarna -och hon hade det på sig på julafton, så hon måste ha tyckt om det i alla fall.

CresceNet said...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.