Sunday, August 24, 2008

Någon som är bra på voodoo?

Grannarna i huset där vi bor är ett kapitel för sig. Vi har haft problem med dem sedan dagen vi började renovera, särskilt med Idioten som bor under oss.

Han protesterade högljutt när vi ville ta bort en liten vägg i köket (för att göra det större), trots att planritningarna visade att väggen inte var bärande. Såklart tog vi bort den i alla fall eftersom vi hade rätt och hade kollat upp allt. Idioten blev även totalt bindgalen när vi skulle lägga in trägolv eftersom han hävdade att det skulle bli för mycket ljud i hans lägenhet. Vi kollade upp reglerna och lade in trägolvet med ett tillhörande ljuddämpande underlag av högsta kvalitet.

Vi har för länge sedan förstått att det här aldrig kommer att ta slut. Att Idioten av någon anledning hatar oss med en sällan skådad passion och intensivitet. Och trots att det påverkat oss otroligt mycket, faktiskt så till den grad att vi vid flera tillfällen funderat på att sälja och flytta, har vi alltid tröstat oss med att vi vet att vi inte har gjort något fel och att vi ändå inte kommer att bo här i mer än några år.

Men så i dag så kom dödsstöten. Idioten och den andra grannen på bottenvåningen (låt oss kalla henne Idioten 2 för enkelhetens skull) har hittat sprickor i sina lägenheter som de påstår uppstått efter att vi slagit ned vår vägg och de skyller det, inte helt oväntat, på oss. I tillägg till det har han kallat till ett möte där de andra ägarna i huset ska rösta om att vi ska ta bort vårt trägolv (som kostade 60 000 kronor) och lägga hetäckningmatta i stället. De hotar med att stämma oss.

Jag är fullständigt mållös. Kanske har vi underskattat dem, kanske trodde vi att de någonstans på vägen skulle inse att de inte kommer att komma någonstans. Vi inser nu att de aldrig kommer att ge sig och att de kommer att göra sitt yttersta för att göra våra liv till ett rent helvete.

Vi har nu en nyrenoverad alldeles underbar lägenhet som vi knappt vågar bjuda hem folk på middag till av rädsla för att de ska vara för högljudda och störa Idioten och göra saken ännu värre. Vi har lagt ner hundratals timmar på att planera och renovera och nu, när vi är så nära mållinjen, så kan vi inte njuta av det som vi åstadkommit.

För personer som är friska i huvudet så är det ju glasklart:
1. Det blir inte sprickor i en vägg av att man tar bort en icke bärande vägg ovanför. Att ta bort vikt från vårt golv kan inte på något sätt skada lägenheten nedanför, tvärtom kan man ju tycka.
2. Ja, det är mer ljud från vår lägenhet nu än vad det var innan vi flyttade in. Ingen hade nämligen bott här på över två år innan oss. Före det så var det en ensamstående 90-årig tant som bodde här och hon lär ju knappast ha gjort så mycket väsen av sig.

Så här är det, att jag vet att vi har rätt och jag är egentligen inte rädd för att bli stämd eftersom jag tvivlar på att en domstol ens skulle ta upp det så kallade målet. Men, det gör mig galet förbannad att tänka på hur mitt och Andys liv påverkas av det här. Det upptar så oerhört mycket tankeverksamhet och skapar en enorm oro och ilska hos oss båda vilket naturligtvis påverkar både vårt förhållande och hur vi mår i allmänhet.

Förslag mottages tacksamt. Och att hyra en hitman är inte att tänka på, vi har ju sett hur det går för svenskor i Sydney som väljer den utvägen...

5 comments:

K said...

KRAM!!

Anonymous said...

Fy vad läskigt! Hoppas det löser sig!

Anonymous said...

Eftersom jag är helt hjärntvättad av alla deckare jag plöjt igenom i sommar kommer här några förslag av det brutalare slaget:
1. Skicka in en smaskig orm genom hans brevinkast
och vänta på resultat
2. Baka en god kaka full med arsenik
3. Ta reda på hans telefonnummer och be alla ni känner ringa honom alla möjliga tider på dygnet och skrika i luren. Till slut tippar han över och då blir han hämtad och får en vit tröja med långa ärmar som knyts på ryggen.

Hoppas det löser sig, han verkar ha alldeles för mkt tid över till att lägga sig i ert liv och alltför lite eget liv. Ge honom din jordenruntbiljett! ; )
Hälsningar från en mogen familj i Gävle där vi ännu inte blivit tre

FJ said...

Känner med dig... jag har ju dem på bild båda två, verkade ju trevliga då, men ack vad man kan bedra sig. Låt inte dem uppta dina tankar för mycket - det är ju ni som har rätt!!

CECILIA said...

Fredrik-jag tror inte att det ar honom du har pa bild, jag tror att du har bild pa gamlingarna som bor i lagenheten bredvid oss. De gor inte mkt vasen av sig, de har Meals on Wheels och formyndare.

Ulrica-believe me, jag har tankt pa alla dina altenativ och ungefar 100 till som ar varre. Men det finns en hake, det maste vara lagligt...