Sunday, June 6, 2010

Dagens kaggeDagens kagge, originally uploaded by ALIFEINOZ.

33+1. 6 veckor kvar. Gårdagens ultraljud visade att placentan fortfarande är alldeles för låg och det är troligt att Gertrud kommer att skäras ut i vecka 39. Och fast jag var inställd på att det skulle bli så här så känner jag mig besviken på något sätt. Men hellre ett planerat snitt än akut. De gör ett till ultraljud i vecka 36 för att kolla om placentan mirakulöst flyttat uppåt, men sannolikheten är väldigt liten.


I övrigt så har vi vinter i Sydney. Det har regnat i över en vecka och på nätterna kryper termometern ner till 10 grader. Plus. Älskart, detta är perfekt väder för ett preggo.


Längtar tills Gertrud kommer, 6 veckor känns som ingenting och en hel evighet. Trött på kaggen nu. Nyhetens behag har definitivt lagt sig.

2 comments:

A och A said...

Jag tror också planerat är bättre än akut snitt. Sture föddes med akut efter att jag hade legat och stånkat i 22 timmar. Jobbigt. Besviken som fan blev jag, och lurad kände jag mig. Jag såg liksom fram emot att göra det här som alla pratar om och så blev man snuvad på mållinjen.

Hoppas det löser sig för er!

Amanda said...

Som sagt: Förvänta dig det oväntade.
Akutsnitt s-u-g-e-r och är det mest riskfyllda du kan utsätta dig & bebisen för i förlossningsväg.It's no way to börja föräldraskapet.
(50% av alla igångsättningar slutar i akutsnitt men det talas det minsann tyst om.)

Efter ett planerat mår du och bebisen och pappan bra som fan. GÖTT! Man får gå hem dagen efter som regel numera. Vetenskapen har gått lite framåt där den senaste tiden om man säger så. Tyvärr har inte skräckpropagandan hängt med.

Nu får du göra som jag: Skriva av allt vad traditionell romantiserad förlossning heter (fast man vet ju aldrig...), fokusera på det som räknas och köpa böcker som handlar om kiddos 0-5 år!
Yay!

Och du, det blir lite bragd- och födslofest-stämning ändå. Är ni riktigt modiga kollar ni snittfilmer på youtube och ber sedan att få köra utan skynke så ni ser hela grejen! (Vi ville men dom nekade - en svimmande fader var det sista dom hade tid med). Men jag såg tillräckligt. Det blödde knappt och öppningen är ofattbart liten, så som dom alltid gör när det är gott om tid och alla mår bra = mindre infektionsrisk.