Wednesday, July 7, 2010

Enkelspårig

Jag ber om ursäkt för att det bara handlar om graviditetsrelaterade prylar på bloggen nu. Det blir liksom lätt så även om jag förstår att många finner det totalt ointressant. Om jag ska vara helt ärlig så pågår det faktiskt väldigt lite intressanta saker i mitt liv just nu, det mesta handlar om väntan och om att få saker klara innan Gertrud kommer. Måndag nästa vecka är min sista dag på jobbet och jag räknar med att hinna få några dagar på soffan med Oprah och Days of Our Lives innan det nya livet drar igång. Har jag riktigt otur kan det bli en jävla massa dagar. Men de har lovat att sätta igång mig tidigt om jag går över tiden, jag ska inte behöva gå och vänta två veckor i alla fall. Både jag och A var jättebebisar på 4,5 kg vardera, A var dessutom 62 cm lång. 62 cm! Måste ju vara något slags rekord, har aldrig hört talas om en så lång bebis någonsin.


Dagsformen är ok, även om tröttheten tidvis är överväldigande trots att jag sover relativt bra, bara ett par sömnlösa nätter hittills. Hjärnan fungerar fortfarande på en förhållandevis acceptabel nivå, och även om det gör jävligt ont att resa mig, sätta mig och böja mig framåt så är jag inget kolli. Inte än i alla fall. Folk säger fortfarande att magen är liten, men hon låg precis i mitten på kurvan på ultraljudet för 2 veckor sedan så jag är inte orolig att hon är för liten. Har inte vägt mig på länge men jag gissar på +15-17 pannor sedan innan jag blev preggo. Hon sparkar otroligt mycket fortfarande trots att nyhetsbreven säger att bebisen ofta börjar lugna ned sig vid det här laget. Jag anar ofta en fot eller ett knä som rör sig under huden, som en alien som försöker ta sig ut. Inte alls så mysigt som många beskriver, snarare obehagligt.


Jag tror inte att hon kommer så mycket tidigare än beräknat. Min kvalificerade gissning är att hon kommer den 26 juli, väger 3,8kg och är 52cm lång. Vad gissar du? Den vars gissning är närmast på datum, vikt och längd vinner 2 paket TimTams samt en minididgeridoo. Om jag är närmast vinner jag valfritt Acneplagg. Let the guessing games begin!

9 comments:

Haren said...

62 cm? En kompis som fick bebis för några dagar sedan meddelade att hennes son var 60 cm lång och jag trodde att hon måste fått nåt om bakfoten. Men det är alltså möjligt. Heja Gertrud!

Erik F said...

Tips:
8 dar över tiden

3650g och 49cm

Anonymous said...

2 augusti (på kvällen), 3905 g och 55 cm.

/ Jide

Em said...

29 juli
3390g och 49 cm

Anonymous said...

4,210 o 52cm

Jonas said...

29 juli kl 03:28, 3910 g och 51 cm.

Dessutom kommer lilla G. vara lite skrynklig, lenare än ettans sandpapper, sjukt trött, och jävligt söt!! :)

Andreas & Jennie said...

Förutom en fantastisk blandning gener kommer G att ha 3300g i bagaget och vara 50 cm lång. Åh, vad jag längtar efter bilder och din sanna berättelse om hur det gick till när hon kom till världen. Å, jag håller med dig, lustgas är inte så bra som somliga verkar tro. Illamående och ofokuserande. Men vad som helst kan hända.... Kram Jennie

Louise said...

28 juli
52 cm och 3970g

30-nånting said...

Åh Tim Tams - då måste jag ju vara med och gissa. Har drömt om dem sedan jag hängde i Australien 2001.

25 juli, 52 cm och 3 920 g