Wednesday, July 14, 2010

Positivt tänkande

Saker jag ser fram emot efter att Gertrud kommit till världen:

  • Att få träna. Powerwalka och så småningom gå på gymmet och köra skiten ur mig tills jag känner blodsmak i munnen
  • Att kunna böja mig framåt och ta på mig strumpor/knyta skorna utan att det tar emot och gör ont
  • Att få äta en rejäl blodig biff med ett glas rött till
  • Att kunna sitta/ligga hur jag vill utan att ha någon i magen som sparkar till och vill att jag byter ställning
  • Att kunna vända mig i sängen utan bekymmer
  • Att slippa prata om graviditet och få höra av folk som redan är föräldrar att "livet definitivt kommer att förändras" Man ba' "Really?"
  • Att få äta mogna franska ostar och dricka champagne
  • Att slippa se helt oproportionelig ut
  • Att kunna äta en måltid utan att få halsbränna som sitter som en spya i halsen
  • Att slippa oroa mig för förlossningen

9 comments:

Amanda said...

oooh yess

dom två sista är bäst
vilken LÄTTNAD det var

heja dig! Nu kan ni snart börja fylla frysen med the best ready meals money can buy... Och champagne!

P.S: Och glöm aldrig vad min fina fina barnmorska som även kom på hembesök efteråt sa: "Dom mammor som säger att dom tänker hålla sig helnyktra genom amningsperioden sätter jag upp på 'suicide watch' direkt!"

Em said...

Mmm ja, och att dricka kalla öl i solen och att faktiskt kunna lämna bort magen till någon annan och gå och göra någonting helt själv.

Men du, halsbrännan alltså. Jag har bråck på magmunnen och äter Losec varje dag och när jag var gravid fick jag dubbla dosen till 40 mg per dag (maxdosen som man käkar när man ska läka öppna magsår). Man FÅR äta Losec/omeprazol när man är gravid (dock säger de på Apoteket att man inte får det, jag har ingen aning om varför. Läkare säger ja och jag har läst läkemedelsstudier som bekräftar det, för jag blev lite paranoid när alla andra gravida verkade gå och lida utan hjälp)

Anonymous said...

När man blir förälder är det bara att säga hejdå till egolife och välkomna det nya. Det är komiskt att läsa detta. Du kan mentalt börja förbereda dig redan nu på en kängruperiod som börjar från det ögonblick barnet kommer ut och som varar ett par år.

CECILIA said...

Amanda-frysen är redan fylld och champagnen på kylning!

Em-ska kolla upp om det finns att köpa här, börjar definitivt bli less på denna reflux...

Anonymous-Nähä! Really? Tusen tack för upplysningen. "Det är komiskt att läsa detta" Vad är det exakt som är så komiskt undrar jag? Att jag tror att jag ska kunna träna, eller att jag tror att jag ska hinna med att äta en biff med ett glas rött till trots denna "känguruperiod" som du beskriver. Herregud, barnet har väl en far också och jag tycker verkligen inte att det är orealistiskt att tro att jag ska kunna tro att jag kan sno åt mig en timme några gånger i veckan för att träna.

Anonymous said...

Det komiska är att du tror att du kommer kunna vända dig i sängen utan bekymmer. Det kommer du inte eftersom du kommer ha en bebis liggandes där.

Sen kommer du blöda ett tag efter förlossningen och nej det är inte som en vanlig mens. Man ska också gå på eterkontroll innan man börjar träna så man ser att livmodern dragit ihop sig ordentligt. Man kan dessutom ha sköra ligament och kanske det värsta hemoroiderna ingen vill snacka om.

Amanda said...

Anonym, ville bara säga att alla samsover inte - vi hade Felix i en 'bedside cot' (spjälis med en löstagbar sida intill dubbelsängen) och där trivdes han skitbra. Och okej, avslaget i 4-6 veckor efter är ju inte askul men jag tyckte det var mer uthärdligt än medel-mens och kunde både motionera lugnt och sexa lite, allt på order av sjukvården. Men du har rätt i att jag fick lite ont av foglossning i efterhand, det kanske var därför.
Jaja. Allt fixar sig.

Anonymous said...

Och då har ingen ens nämnt amningshelvetet. Innan man "bara" svettas som en tok, luktar sur mjölk och spya så ska man igenom åtminstone en vecka av outhärdlig smärta när bäbisen suger skiten ur bröstvårtorna och tuttarna blir stora som fotbollar. För att inte tala om mjölkstockning... Om vi nu ska vara negativa ;-)

CECILIA said...
This comment has been removed by the author.
CECILIA said...

Amanda-tack för pepp, det är alldeles tydligt att det hela handlar om inställning. Som allt annat i livet.