Wednesday, September 8, 2010

Dra in magen och hoppa i snyggbyxorna

Jag har legat och ruvat på ett bröstpumpsinlägg alltsedan Ohlys uttal, men Amanda slår huvudet på spiken. Läs.

2 comments:

Erik F said...

i-landsproblem!

Men att ha ungar i Australien är ju ingen god affär ekonomiskt direkt, med obefintlig föräldraförsäkring samt där dagisavgiften är på 1500 AUD per månad. Jag vet. Har haft två ungar på dagis de senaste åren.

Å andra sidan så är hemmapappor i mitt tycke vanligare här än i Sverige. Om kvinnan har ett välbetalt jobb så stannar gubben hemma. Har inte sett något liknande i Sverige. Kanske föräldrapenning inte är sådär klockren iaf.

Amanda said...

Tack!

Det handlar ju inte bara om att vi utlandssvenskar är mer stoiska omkring de reella kostnaderna kring familjebildning när subventioner och socialförsäkringar inte finns på samma vis.

Att det liksom inte finns på kartan att man som kvinna skulle gå hemma och dra så länge (för då förlorar man i alla fall i UK all föräldraförsäkring till ev. nästa barn), även om man tjänar mindre än sin partner. Alltså, jag känner ju att det inte är så barbariskt, det där med att "tvingas tillbaka", utan att leder till en del otippat positiva saker. Omkring kvinnors livsval och självkänsla till exempel. Att man kanske, öhum, siktar lite högre. För att man 'måste'.