Saturday, October 16, 2010

Saker som inte händer i Sverige

I går när jag hade lagt Liv i hennes lilla säng (som egentligen är liggdelen till barnvagnen), lindat henne som jesusbarnet (man gör det här, works a charm) och sagt godnatt så drog jag upp suffletten så att det skulle bli lite mörkare. Och där, på insidan av suffletten, satt en spindel. Det är ju så i det här landet att det finns några sorters dödliga spindlar, och därför så kändes det ju inte helt ok att det satt ett sådant kryp just där, 15 cm från barnets ansikte. Snabbt som attan slet jag upp henne ur sängen och ropade på svärmodern (the MIL) som snabbt kom till vår räddning. Hon dödade spindeln snabbt och effektivt och svor dyrt och heligt att det varken var en funnelweb eller en redback (de två dödligaste arterna).

Jaha. Vad skönt då.5 comments:

Underlandet said...

OMG. Jag dör litegrann.

A och A said...

Fy. Fan.

CECILIA said...

Jag vet... Och jag är inte ens rädd för spindlar, har ingen fobi eller så men fy fan vad skraj jag blev. Det var med blixtens hastighet jag slet upp henne ur sängen, och sedan totalsanerade jag hela rummet för att försäkra mig om att det inte fanns några fler gömda någonstans.

Erik F said...

Det är ändå skönt att veta att ingen har dött av spindelbett på över 30 år i Australien. Men visst känns det okul när spindlar kryper omkring på ungarna och man inte direkt kan se vilken sort det är. Speciellt när man vet att det kryllar av Redbacks i trädgården.

Freedomtravel said...

Jag gillar inte ens ofarliga spindlar... inte blir det bättre av att de kan vara giftiga...