Saturday, May 14, 2011

O me! O life!

Mitt liv just nu. En serie av obesvarade mail och textmeddelanden, oringda samtal, oträffade kompisar, ostädade golvytor, odammade övriga ytor, ouppladdade bilder från kameran, obesvarade bloggkommentarer, osovda timmar, oifyllda och oskickade blanketter, oorganiserade skåp och lådor, obokade tider hos specialist (för mitt eventuella navelbråck) och tandläkare och så vidare i all oändlighet stjärnstopp.

Problemet ligger egentligen inte i alla dessa ogjorda saker, utan i min mentala stress över dem. Jobbar stenhårt på att släppa och vägra låta denna ilandsstress ta över. Vissa dagar går det bra, andra dagar mindre bra.

Jag har tid, men jag väljer att prioritera Liv de stunder jag har med henne när jag inte jobbar. Är stenhård på det. Och jag har haft turen att få många morgonpass, vilket innebär att jag slutar klockan 14 och har hela eftermiddagarna med henne.

Att ha ett barn är egentligen inga problem, jag studerar skräckslaget mammor i parken och mataffären med två, ibland tre, små och fattar inte riktigt hur de får det att gå ihop.

Men. Att ha endast ett barn när man är två vuxna som jobbar heltid och inte ha särskilt mycket hjälp utöver den dag i veckan när hon är hos farmor är ofta en utmaning. I vanliga fall när båda föräldrarna väljer att jobba i det här landet så är det för att man båda tjänar mycket pengar och har viktiga karriärer att tänka på. Och då har man råd att outsourca mycket annat som städning, trädgårdsskötsel, ringa in barnvakt etc. Och klart att vi har viktiga jobb, för oss är de viktiga i alla fall, men några stora pengar tjänar vi absolut inte och har således inte råd att ta in någon extern hjälp.

Så nu funderar jag allvarligt på att importera en liten illegal filippin som kan bo under skrivbordet i extrarummet och sköta markservicen. Tankar kring det?

2 comments:

Ewa said...

skaffa en liten (och kanske lite olaglig) au-pair :)

Susanna said...

hej hej! Om jag inte behövt pengarna skulle jag kunna ställa upp som städtant! Kommer ner i oktober för ett års studier på CATC design school! Wiiii! Tack för inspirationen. /Susanna Johansson