Saturday, June 18, 2011

Lyrrigt?

Fick en kommentar om "vilken lyx det är att åka till Sverige två gånger så tätt inpå varandra."

Med risk för att låta jävligt bortskämd och blasé så måste jag erkänna att jag mycket hellre åkt någon annanstans. Och jag tror att de flesta utlandssvenskar med barn och mor/farföräldrar i ett annat land vet vad jag menar. Dels för att man bara har ett begränsat antal semesterveckor per år, och att man blir less på att ständigt behöva använda majoriteten av dessa till att åka till samma ställe om och om igen. Det är ju kul att se något annat också.

Men också för att det inte blir semester i ordets rätta bemärkelse när man väl kommer till Sverige. Det ska socialiseras, fikas, umgås, ätas middag och så vidare i all oändlighet och plötsligt är "semestern" slut och man sitter på planet tröttare än vad man var innan man åkte.

Fast man är ju glad ändå för att man fått en injektion av familj, släkt och vänner.

Men som sagt. Det ständigt dåliga samvetet som jag har behövde lindras, mormodern tjatade hål i huvudet på mig, vi hade flygpoäng som täckte resan för oss alla tre och mina föräldrar betalade skatten och avgifterna.

Men nästa gång, då träffar vi dem på halva vägen var. Mark my words.

Hade till exempel hellre åkt till North Shore, Oahu.

8 comments:

Boel said...

Sa sant. Pratade om precis samma sak med en fransk kompis igar. Det blir inte alls `semester' i samma bemarkelse nar man aker hem som nar man aker och bor pa hotell vid en vit strand nagonstans. Jag stressar redan over hur jag ska hinna traffa alla pa 12 dagar i juli. lojligt lite tid. Motas upp pa halva vagen later som en lysande ide (men funkar inte lika bra for mig som har sju syskon).

Erik F said...
This comment has been removed by the author.
Erik F said...

Helt sant och alla utlandssvenskar jag talat med har samma dubbla känsla för att åka till Sverige. Inte bara är det ohemult dyrt att flyga till Sverige, det är som du beskriver knappast tal om semester.

I år blir det ingen Sverige-resa. Vi bygger hus och känner inte riktigt att resan platsar i budgeten. Men så kände vi ändå att vi behöver en liten semester med barnen. Och vips dök Jetstar upp med en stor rea. Så nu åker vi 4 till Bali i två veckor för samma pris (inkl hotel) som EN flygbiljett till Sverige (2500 AUD).

North Shore på Oahu är fint. Om du inte varit där så åk dit.

Anna's kitchen said...

Så sant. När vi var i Sverige senast så var de två dygnen i Bangkok den enda gången vi hade semester på tre veckor. Vi var helt slut efter alla "måsten" som Sverige erbjöd. Visst är det roligt att träffa alla men semester i mitten där alla umgås på samma vilkor, dvs inte gäst eller värd/värdinna är bäst!

Anonymous said...

Kan inte dina föräldrar komma till Australien någon gång också då?

CECILIA said...

Erik- Vi har varit på North Shore, det är Andy som sätter på sig sitt legrope på bilden. Skulle gärna åka tillbaka.

Anonym- Jo, de kommer hit ibland också men pga jobb etc kan de inte komma så ofta.

Sofie said...

såklart att jag förstår hur du menar men nu har jag ju bara bott i australien i drygt 1,5 år så jag får sverigeabstinens typ en gång i halvåret. det kanske inte händer lika mycket för er som bott där längre. men halva vägen låter som en bra plan, det har jag med tänkt göra i framtiden.

Pingvinfamiljen said...

Jag håller verkligen med dig! Min fru kom just tillbaka från Sverige och hade upplevt något som närmast kan beskrivas som ångest. Alla förväntningar om att man ska tycka att Sverige är så magiskt vackert på sommaren...

Det får bli halva vägen var, som sagt