Wednesday, August 10, 2011

Upp som en sol

...ner som en jättepannkaka. I dag fick jag klagomål på mitt uttal.

Saknar ibland att få jobba på mitt modersmål.

Allt blir liksom lite enklare då.

9 comments:

Anonymous said...

Du, nästa gång någon klagar på ditt uttal så tycker jag att dom ska få lite svar på tal. Du är från Dalarna, då låter det så:)Skit i sånt tjafs. På mitt jobb fick vi i förra veckan ett mejl där vi kallades nazister för att vi uttalade något på ett visst sätt... Dogs will always bark.

puss från your fan Jaydemayer

Haren said...

Du är ju superduktig juh. Annars skulle du inte ha det jobb du har. Sådesådårå. Och kan garantera att de aldrig skulle bli lika duktiga på att läsa nyheter på svenska som du är på engelska oavsett hur länge de tränade. Men klagomål känns ju tyvärr ofta mer än vad beröm lyfter.

CECILIA said...

Varför är det så? Att ett enda klagomål förtar typ 100 beröm? Hur gick intervjun?

A och A said...

Jag har minsann kollat hur du sköter dig och du är så klart SKITBRA!!!! Jag är mycket imponerad. Snygg är du ju så klart också. =)

Ta hand om dig och familjen och ha så härligt i Fahlun!

Anonymous said...

I hear ya. Fick hoera en gang att min Australiska dialekt lat som om jag var fran "the bush". Tror det var ABCs snalla satt att saga att det inte dog med mitt uttal. Samtidigt hade de en skotsk reporter med TOTALT obegriplig dialekt i etern. Dubbelstandard. Har ofta tankt att det skulle vara skont att prata journalistik vs bo i australien med dig eftersom vi ar i samma bransch. Tyvarr ar jag for blyg :)

CECILIA said...

Men hallå Agnes din lilla snokare! Tack, du är snäll. Det värmer. När kommer Stures lillebror-syster? Trött på att vara preggo än?

Anonym - För blyg?!?! Kom igen nu dra iväg ett mail till mig stat (alifeinoz@gmail.com), bor du i Sydney? Jobbar du på ABC? Vi måste ses såklart.

Anonymous said...

Du är grym Cecilia! En riktig förebild. Tycker det är så coolt att du lyckats slå dig in på SBS. Känns som en ocean mellan att jobba på svensk tv och göra allt på engelska så där. Foka på dom där 99 hejaropen nu. /Susanna

Em said...

Inget att haka upp sig på och föresten är det inte alltid så lätt att läsa nyheter på sitt modersmål heller. Fins en massa ord man kan snubbla på och massa folk som har åsikter hit och dit.

Anonymous said...

Idioter finns det gott om! Inget att bry sig om. Tycker du är skitduktig!