Wednesday, April 11, 2012

Rys


Rys, originally uploaded by ALIFEINOZ.

Det händer i princip varje dag. Jag gör en rostmacka till Liv, brer på smör och Vegemite (hon älskar skiten) och sedan slickar jag mig på fingrarna. Och ryser av obehag. Fy fasiken vad äckligt det är. Kommer aldrig att vänja mig. Dottern är däremot en riktig Aussie och skulle säkerligen kunna äta den bruna, jästdoftande massan med sked.

Hur sorgligt det var när morföräldrarna åkte i måndags orkar jag ej prata om. The GUILT!

Men jag kan däremot berätta om hur rosenrasande jag är på min idiotfrisör som precis när klippningen i princip var avslutad tar saxen och "trimmar" mitt stackars ganska utväxta bebishår (det som ramlade av efter amning etc) precis där jag har min bena. Så nu har jag en två korta testar på vardera sidan av min mittbena. Ser för jävligt ut, och pga tunt och flygigt hår går de inte att gömma undan. Aja, lär väl bara ta en åtta månader att växa ut. Minst. Får man skjuta frisörer?

Vad är er värsta frisörhistoria? Jag har en kompis som skulle klippa en kort, cool frisyr och kom hem och såg ut som Ingela Nylund-Watz. Men det växte ju ut det också.

6 comments:

Boel I Sydney said...

Trist att du fortfarande inte har hittat en bra frisor:( min svenska frisorkompis Sydney visit holl bara nagra manader och jag har varit pa jakt efter en bra sedan dess.

Mitt varsta frisor minne ar nar jag var en fattig backpacker och gick till en frisorskola i Brisbane for att fa luggen kllippt. Tyvarr sa hade tjejen inte kommit sa langt i utbildningen att hon visste att haret ar kortare nar det ar torrt an nar det ar vatt. Lugged blev svinkort, plus att hon fonade den med rundborste *ryser vid minnet*

Rebecca said...

Ah! Samma sak hände mig igår, hos min nya frisör som jag iofs gillar. Men jag var inte nöjd med luggen så han skulle trimma lite. Skar med såndär kniv och jag har inte haft skuret hår på kanske fem år? Enter: två 5-centimeterstestar ovanpå. Känner mig typ flintis.

Min värsta historia är ögonbrynsrelaterad. Gick hos en snipig ungtant som bara plockplock. det gjorde ganska ont och jag bara "du tar väl inte för mycket nu?" hon bara "nejdå, det här blir jättesnyggt".

Enter: millimetertunna ögonbryn som såg ständigt förvånade ut, tänk en hårdsminkad förvånad ryska. Tog år och dar att växa ut. Jag är typ kränkt fortfarande, fast det är snart tio år sedan.

Emma said...

Äckel i kvadrat den där sörjan...! Jag har två Happy Little Vegemites här hemma som älskar skiten, en vuxen och en treåring. Skadade smaklökar har de båda två och nyfödde sonen kommer säkert också att drabbas. Urk!

Colombialiv said...

Å vad det är äckligt! Försökte lära mig äta när jag var vegan eftersom det tydligen finns några jättebra B-vitaminer som annars är svåra att få i sig. Gick inte alls.

Agnes said...

Alltså hellre vegemite än messmör. Det luktar så helvetes illa. Och smakar därefter. Vår unge äääääääälskar messmör, eller konstigt smör som han kallar det.

Trist med håret. Känner igen mig. Man står liksom och drar i testarna och gråter hysteriskt, eller det har iallafall jag gjort....

Danne said...

Det är ju gryyymt med vegemite. Provade det en gång i Sevilla på språkkurs. Trodde jag kammat hem storvinsten när jag senare hittade "marmite" i en butik.... det var INTE riktigt samma sak haha