Tuesday, June 26, 2012

Dagdrömmer


Dagsrömmer, originally uploaded by ALIFEINOZ.

Äntligen är hon frisk. Aptiten tillbaka och glimten i ögat likaså. Men mamman är tröttare än innan hon gick på semester, hur nu det är möjligt.

Därför, och because I'm freaking worth it rent generellt, så tänkte jag ta in på Hilton på fredag. Bara me, myself and I i ett helt dygn.

Tänker mig följande scenario:

Kommer in till stan mitt på dagen och går och äter lunch på något fancy ställe och dricker ett glas champagne (men bara ett, annars blir jag för trött för nästkommande aktiviteter). Sedan shoppar jag loss på Pitt Street mall i några timmar för att sedan sjunka ner i hotellsängen och kolla på exempelvis amerikanska Top Model eller liknande.

Efter det drar jag på mig Hiltonbadrocken och svassar ner till relaxen där jag simmar litegrann och möjligtvis konverserar jag också artigt med någon japansk businessman innan det är dags att gå tillbaka till rummet och hotellsängen. Någonstans vid denna tidpunkt får jag även ett sms från A där det står att barnet var vid god vigör när hon hämtades från dagis och nu sover gott i sin säng.

Fortfarande iklädd Hiltonmorgonrocken, som jag föreställer mig vara av den bästa kvalitet och lagom fluffig, ägnar jag minst 20 minuter åt att noggrant välja ut vad jag ska beställa från roomservicemenyn. Vi kan föreställa oss att jag beställer en Club Sandwich med shoestring fries, för det känns som en hotellig rätt och dessutom kan jag äta den i sängen utan kniv och gaffel.

Mätt och belåten förflyttar jag mig sedan till badkaret där jag tillbringar en stund med att ingående läsa skvallerblaskor och fundera på om Kim K och P Diddy verkligen ÄR kära och andra viktiga och livsavgörande saker.

Sedan väljer jag med omsorg en kudde från kuddmenyn, drar ned mörkläggningsgardinerna, stoppar in öronpropparna och vaknar stjärnögd 10 hela utsövda timmar senare.

Nu kommer vi till min favorit av denna fantasi, nämligen frukostbuffén. Jag sitter i nästan två timmar och äter allt jag vill, utan att bli mätt på en gång som jag brukar bli, och jag läser alla tidningar som finns. Kanske löser jag även ett korsord innan det är dags att checka ut och åka hem.

Rummet är bokat, jag står i startgroparna, men både ni och jag vet ju att det sällan blir som man tänkt sig.

Men GUD vad jag hoppas att detta blir av. Skulle kunna offra min högra arm eller valfri annan kroppsdel.

14 comments:

Sofie said...

åh! sounds like heaven to me! kanske man skulle göra själv, fast man inte har några barn... ;-)

Anna - Swaussie said...

Låter som en lysande plan, hoppas den går i lås. :)

Colombialiv said...

Det låter helt underbart!

CECILIA said...

Maj gad vad jag behöver detta, om Liv blir sjuk och det inte funkar denna vecka så kommer jag definitivt att göra det så snart som möjligt. Sjukt laddad nu;-)

Haren said...

Okej, började gråta lite när jag läste detta av någon slags blandning av trötthet och avundsjuka. Hoppas, hoppas, hoppas att du får precis ett sådant här dygn på fredag.

CECILIA said...

Åh men du kan också ta en hotellnatt! I dare you! Låter som att du behöver det minst lika mycket som jag...

Karin said...

Helt otroligt, jag sitter precis i en frukostmatsal på Hilton i Sofia! Tyvärr på jobbresa så både shoppingen och slappandet har lyst med sin frånvaro. Hoppas att det går i lås, jag fantiserar själv om att stanna över helgen men istället blir det sena nattflyget hem ikväll.

CECILIA said...

Karin, Hilton will always be Hilton trots allt, synd att du into kunde forlanga over helgen... Jag laser din blogg men dalig pa att kommentera, dina barn ar sa otroligt fina!

Agnes said...

Ljuvligt! Hoppas det blir av! Vilket hotell rekommenderar du i Gävle? Har bott på nåt hak längs vägen mot näringen. Just vid järnvägsviadukten. Dom fluffiga badrockarna lyste med sin frånvaro...
Ät lite godfrukost åt mig med!

Anonymous said...

Kim K och Kanye West. Mvh Kollar på Keeping Up with the Kardashians på Tevedatorn.

CECILIA said...

Jamen du ser, I NEED this!!! Herregud, jag vet mer om The Wiggles...

Haren said...

Men jag bokade min halvdag på spa helt och hållet inspirerad av dig! Och jag har ett dygn på hotell att se fram emot nästa helg. Visserligen med mannen men det kanske iofs kan bli ännu bättre.

CECILIA said...

Ha! That's me, en ständig källa till inspiration;) Hotellnatt med mannen låter nästan ännu bättre, men vi har ingen barnvakt och jag behöver få vara tyst i ett dygn. Har du hittat något raffigt fodral än?

Boel i Sydney said...

Har hört att Hilton har bästa hotellfrullen i stan - njut!