Tuesday, August 14, 2012

Vardagsmonotoni

Klockan ringer 04.45, man snoozar i cirka fem minuter för att sedan släpa sig till badrummet där man vaskar ansiktet i iskallt vatten i hopp om att vakna till liv. Men gör ett halvhjärtat försök att sminka över påsarna under ögonen och svär högt när tröttslappa händer slinter med mascaran. Fortfarande halvsovandes sätter man sig i bilen och kör. Det är fortfarande becksvart ute.

Från 6-14 jobbar man, för det mesta utan rast, och därefter skyndar man sig till dagis för att hämta hon med kinderna som betyder mer än allt annat. Sedan gör man (oftast) sitt allra bästa att aktivera, leka, roa och indoktrinera barnet med det svenska språket fram till klockan 19 när hon lägger sig och det är dags att laga vuxenmiddag och packa, plocka och förbereda inför nästa dag. Mest av allt vill man bara dega i soffan, dricka vin och läsa bloggar. Man stupar i säng, förhoppningsvis inte senare än 21.30, och har man riktig tur så somnar man på en gång utan en massa stresstankar som får hjärtat att slå dubbelslag och gör det omöjligt att sova.

Och sedan håller man på sådär, fem dagar i veckan. Ibland känns det som att man håller på att bli komplett galen.

När helgen sedan kommer är man så trött att man inte har lust att göra någonting, fast det ligger minst tio laddningar smutstvätt och väntar i källaren, råttstora dammtussar i hörnen och gamla matrester som fastlimmade på golvet. Samtliga i princip omöjliga att ignorera.

Man drabbas ofta av lördagsmorgonapati och har man riktig otur så blir helgen medioker på grund av denna trötthetsrelaterade handlingsförlamning.

Och så repeat på det.

Någon som känner igen sig?

Men jag vann i alla fall en Snickers i dag. En ska vara glad åt det lilla. Glad och tacksam.

 

4 comments:

Cecilia B said...

Jag fick spatt på vår äckelskitiga lägenhet härom veckan (efter några veckors renovering) och beställde "vårstädning" från en städfirma. Best $180 spent ever!! 3pers i 3 timmar som skurade skiten ur varenda kvadratcentimeter inklusive fönster och insida av micro. Halleluja! Lokalt företag (jag bor i Dee Why) så hojjta till om du vill ha numret. :-)

Anonymous said...

I hear you Lindgrenskan. Men jag har inte vunnit nån Snickers idag.

Emma said...

Men herregud! 04.45!! Det går väl inte...? Nog för att jag är morgontrött, men det låter ju helt omänskligt i längden.

Millan said...

Ja jag kanner igen mig! Fast allt ar forskjutet en timme ... Jag borjar jobba kl 7, slutar kl 15, hamtar barn pa dagis och skola, stupar i sang vid 22 och sover forhoppningsvis vid 22.30. Pa fredagskvallen racker det med ett glas vin sa sover jag gott i soffan till midnatt.

Vardag var ordet!