Thursday, February 27, 2014

Dan före dan

Egentligen borde det väl kännas som dagen före julafton, men det är precis tvärtom. Önskar att jag kunde vakna 24 timmar från nu och allt är klart; frisk bebis och levande mamma.


Kolhydratladdade med köttbullar och semla på Fika i Manly, det lär ju ta ett tag innan man får äta igen.

Alla har en bok-Amanda gav mig galet bra återhämtningstips efter snittet (har redan ångest över hur mycket hjälp jag kommer att behöva pga är en kansjälvperson):


"Kära Cecilia, återhämtningen gick bra. Slutade frivilligt med morfinet efter 1,5 dag, efter första duschen. Åkte hem efter två nätter, men maken tog alla lyft med tvååringen + all tvätt i typ 6 veckor (jag lyfte inget tyngre än bebisen, inte ens en tallrik, sträcka sig efter ett glas i köket var för mycket för mig, ärret gick upp pyttelite i kanten, men det var bara att köra på med lite sårtejp enl MVC). Sätta sig upp från liggande var inte skönt precis, men mer obehagligt än ont.
Slutade helt med smärtstillande efter 2-3 veckor.
Kan rekommendera Cicatrix gel på ärret, dyrt som guld och brukar användas efter plastikkirurgi, önskar jag hade vetat om det tidigare. 
Förhandstips: Raka dig själv 'upptill' på triangeln innan, mycket trevligare än att bli torrakad av en nervös kirurg-elev med en bic-hyvel på BB. ;) Snittet läggs ofta längre ner än man tror.
Heja heja!


P.S: Man får ha på sig supertighta stödstrumpor efter p g av blodproppsrisken. Personalen hjälper dig. Efter mitt första snitt fick jag inga blodförtunnande sprutor, men det är numera standard i UK och Sverige (tror jag). Gav mig själv en tunn, fin spruta i varje lår i ca 10 dagar efteråt. Kändes ingenting. Fick med mig en barnsäker 'sharps box' hem för de kasserade sprutorna, som jag lämnade in på MVC efteråt."


3 comments:

S said...

Lycka till nu! Håller tummarna att allt går smidigt och bra (såklart det gör!). Ser fram emot att se bilder på det lilla underverket. kram!

Anonymous said...

Lycka till!

Amanda said...

Går in två gånger i timmen här nu. Allt OK?