Sunday, December 9, 2007

Recap sverigebesök

Först kom Fredrik och skulle det finnas ett instiftat pris för "Bästa turisten i Sydney" så skulle han ha vunnit det lätt, utan tillstymmelse till konkurrens förutom från en och annan japan. Fredrik sightseeade från tidiga morgon till sena kväll, han gick och han gick och han gick, han upptäckte butiker, gränder och restauranger som äkta Sydneysiders aldrig hört talas om. Han gick på zoo och såg fågelshowen inte mindre än två gånger, han åkte till Canberra och fick en guidad tur på Houses of Parliament, han gjorde Bridge Climb på Harbour Bridge, gick på alla museum som Sydney kan uppbringa och han köpte t-shirts på corson i Manly till sina brorsdöttrar med trycket: "Someone who loves me very much went to Manly and all I got was this lousy shirt".

Sedan kom Kattis, de överlappade en vecka och åkte till Cairns tillsammans. Fredrik var sjösjuk hela båtresan och låg mest och kräktes över relingen men överlag så var de små liven nöjda med sin tripp.

Efter att Fredrik vinkats av drog vi upp till Blueys på en fyradagarshelg med sol, beach, mat, sprit och repeat. Det lektes Singstar och Andy såg en haj när han surfade. K tog mig på en Whale watching cruise och vi såg massor av delfiner och två knölvalar på nära håll. K grinade av glädje. Tillbaka i Sydney följde hon i Fredriks fotspår men gick också sin egen väg. I vanlig ordning utövade hon ett enormt dåligt inflytande på mig vilket ledde till total abuse av mitt kreditkort. Mycket fattigare men tre par skor, två par jeans, två klänningar och en handfull toppar lyckligare. Det blev också några rejäla partynätter och mera strand och sol och utflykter med båten i Sydney Harbour.

Det var mycket ledsamt när de åkte, nu måste jag vänta till slutet av mars tills jag får besök igen.

1 comment:

F said...

Yes, skicka alla som vill ha turist tips till mig... lovar att besvara dem efter bästa förmåga
:-)