Monday, February 4, 2008

Chuck a sickie

Jag har länge väntat på det rätta tillfället och i dag kom det som en skänk från ovan. En öppning att bli låtsassjuk och gå hem från jobbet för att kunna ägna en hel dag åt att söka jobb.

Det hela började i morse när jag kom till jobbet. Min närmsta chef kände sig lite illamående, och sedan under ett möte var det en tjej på marknadsavdelningen som mådde så illa att hon var tvungen att springa ut ur mötesrummet och in på toaletten för att lägga en pizza. Ungefär en timme sedan var min chef grön i ansiktet och kastade in handduken, och jag var inte sen att sätta på mig min sjukmin (vet dock inte hur pass övertygande den var) och följa hennes exempel.

Detta är en handling som i normala fall vore helt emot alla mina principer. Under hela mitt yrkesliv har jag aldrig varit låtsassjuk en enda gång av den enkla anledningen att jag är en sjukt lojal människa som dessutom tycker att hela konceptet med karensdag är idioti. Jag har till exempel jobbat helt neddrogad med en nybruten handled, jag har hostat i direktsändning så att tårarna sprutade, jag har spytt mellan sändningar och en gång svimmade jag i ett par sekunder under ett inslag.

Men det är skillnad nu. Jag har ingen lojalitet mot min arbetsgivare, jag avskyr mitt jobb och jag avskyr vad det gör med mig. Plötsligt är jag en maskare, någon som utför sina uppgifter enligt minsta motståndets lag-principen och som ljuger för sin arbetsgivare. Dessutom finns här inga karensdagar. 10 betalda sjukdagar per år får man, och de flesta, i alla fall unga och friska australier, anser att det är en slags extra betald semester. So when in Rome...

Förmodligen är jag för svag för att gå till jobbet i morgon och förhoppningsvis kommer detta oacceptabla beteende att leda till något gott till slut. Ett jobb jag brinner för.

Men det ska tilläggas att jag har vansinnigt dåligt samvete och att jag är fullt övertygad om att jag antingen kommer att bli sjuk på riktigt som straff, eller att jag blir påkommen och får sparken. Och det går inte för jag måste jobba där tills jag har ett nytt jobb.

3 comments:

Em said...

Heja dig, du är verkligen värd att ta ett par "sjuk"dagar från det där stället!! Hoppas att det finns några nya roliga jobb att söka.

Åh, vad jag saknar Sydney...

CECILIA said...

Tack, bara du inte skvallrar till din kompis som jobbar på mitt jobb;-) Sydney är blött och inte speciellt varmt, inte så mycket att längta till just nu.

Em said...

Haha, nej det är bara en ytlig bekant som jag träffat ett par-tre gånger, inte alls vän. Har ingen kontakt längre nu när jag flyttat och allt. Så no worries ;-)