Wednesday, February 20, 2008

Word
Jag har en liknande story om böcker som man inte fick läsa för sin mamma. När jag var i åldern 7-14 läste jag allt, och då menar jag allt. Jag var bästa kompis med bygdens bibliotekarie, Sölve hette han, och samtliga böcker i mina föräldrars bokhylla plöjdes på helger, kvällar och skollov (detta var alltså innan folkölsfyllorna). En kväll när jag som kalvbent elvaåring i urväxt pyjamas scannade bokhyllan i jakt på något som kunde stilla min läshunger hittade jag Rädd att flyga av Erica Jong. Frågade mamma om den var bra och plötsligt såg hon jättekonstig ut, stammade något om "bok för vuxna" och sedan försvann boken från billybokhyllan. Men det var ju naturligtvis inga problem, min dealer Sölve beställde hem den från stora stadsbibblan och jag läste i smyg. Jag minns att jag tyckte att den var ganska dålig.

4 comments:

Rebecca said...

Sölve, vilken hjälte! Man kan ju undra om han som "proffs" ens höjde ett ögonbryn inför elvaåringens bokval.

Mel said...

Rädd att flyga har jag aldrig läst, den måste jag ha missat totalt. Däremot läsate jag Grottbjörnens Folk (naturligtvis) när jag var i den där bokslukaråldern på mellanstadiet. Läste, gömde under sängen och gud nåde om mamma eller pappa hittade! Haha!

Amanda said...

Och Sagan om Isfolket, herreguuuud. Fast sån skit befattade dom ju sig inte med på bibblan så då fick man låna en kasse begagnade av Magnus Johanssons käcka morsa som t o m hade en alunrot (?) i silver om halsen.

disa said...

性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,ut聊天室