Wednesday, July 2, 2008

Dagens jävla i-landsproblem


Buuhuuu, stackars, stackars familjen Granstedt som inte får konsumera på sin semester: "Vi får väl gå på marknaden här i Pajala i stället - utan att handla".

Ni ska fanimej vara glada för att det finns en Försäkringskassa överhuvudtaget. Skärpning svenskar-sluta gnäll och uppskatta systemet. Det bästa i världen.

11 comments:

Anonymous said...

Precis så! Eller se till att skaffa en buffert för guds skull om du nu väljer att skaffa fem ungar. Suck.

Erüvé said...

Du måste skämta? Jag växte upp i ett hem där mamma hade 50 kr sista veckan innan lön. Och det var inte så jävla roligt att komma till skolan när alla andra hade gjort massa saker på sommaren.

Jag har dealat med försäkringskassan i ½ år nu. De svarar inte ens i telefon.
Jag har Borderline Personlighetsstörning. Skall jag hamna på gatan tycker du då?

Anonymous said...

Vilka fullständiga idioter ni är!"skaffa en buffert..." MÄrks att ni inte har en aning om hur riktiga livet funkar! Själv har jag en buffert men vet hur det är att vara drabbad av F-kassan. Om vi har det bästa systemet i världen...hur kasst är det inte i andra länder då?? Man kan alltid jämföra men om man jämför skit m skit ???

Anonymous said...

Fast när det nu är som så att vi har en försäkringskassa och de själva säger att man ska anmäla senast den 20 för att få pengar utbetalt i tid så är det rent ut sagt för djävligt när de sedan inte håller detta. De samlar även på sig e-postadresser, hur jävla svårt kan det vara att skicka ett mail och informera om detta?
Gällande familjen Granstedt så har jag full förståelse för att en sommar utan pengar är rätt tufft. När man har små barn så vill man ju gärna hitta på aktiveteter med dem, och för detta behövs pengar. Även om man inte har speciellt höga ambitioner med semestern. Kom tillbaka när du har skaffat familj så får du se hur lätt det är att klara sig ekonomiskt utan hjälp.

Anonymous said...

ja då visar det sig vilka som är födda med silversked i mun och har rika föräldrar som har kunnat ta hand om deras ekonomi genom alla år. Tyvärr har inte alla det så gott ställt och dessa som inte haft turen att bli födda i rätt familj skall bli spottade på av er, överklass-packet, för det? Om det är någon/några som skall skärpa sig så är det NI, fast det är klart, ni kanske kämpar för rätten att använda slavar på bomullsfälten med? Tycker ärligt talat synd om er...

Anonymous said...

Vad gör hon med de 7500 kr som hon får i barnbidrag för sina 5 barn då? Det borde väl räcka till en varmkorv i alla fall!

Anonymous said...

Att det finns fler människor än idioterna som uttalar sig i Aftonbladet-artikeln som på allvar tycker att Försäkringskassan är boven i det här dramat är skrämmande.
Det är väl för fan inget konstigt med att ha en buffert. Det handlar om att ta konsekvenserna av sina beslut. Skaffar man fem ungar så har man inte lika mycket pengar att åka på semester för som om man har en eller två. Grundläggande matte. Och på tal om silversked i munnen - vad är det att bli försörjd av skattemedel?

Anonymous said...

dom 7500 hon får i barnbidrag kanske hon måste betala hyran för. Tror nog hon tänker på räkningarna först!!!

Larre said...

Ja, herregud vilket sjukt land Sverige är. Hur kan detta bli en artikel i en tidning? Och hur kan folk sitta på bloggar och tycka synd om människan!!! Hon har väl lön, barnbidrag, papporna till de 5 barnen betalar väl in, gissningsvis bostadsbidrag också. Och om ni som tycker det är sjukt att säga att man har väl en buffert, och att vissa är födda med silversked: Hon gnäller ju för att hon inte får pengar att bränna på Pajala marknad! Har hon ingen buffert så borde hon vara GLAD att de inte för pengar i tid, lära sig leva på lite mindre fot nu när man skaffat 5 barn utan några seriösa relationer. Jag vill inte betala för alla tanklösa människor som måste KONSUMERA för att känna sig lyckliga. Jag sparar till saker, jag lever snålt i långa perioder och unnar mig ibland. Men buffert - tro F_N att man har det. Det är bara idioter som Therese som skaffar massa ungar utan att ha något på kontot. Staten betalar. FY!

Anonymous said...

Så det är ingen annan som skulle få lite problem om lönen före semestern helt oförhappandes skulle komma två veckor för sent?

Föräldrapenningen är inget bidrag för att man inte kan försörja sig själv utan har med den lagstadgade rättigheten att vara hemma med sina barn. En barnfamilj idag har inte så stora marginaler. Jag vet inte heller om jag tycker att det hela är värt en snyftartiekl men kanske gör lite uppmärksamhet att Försäkringskassan sköter sig bättre. Det är smart att ha en buffert men det är ingen skyldighet. / Lisa

disa said...

視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,色情