Monday, June 15, 2009

DDR


Herregud så deprimerande. Att stå i kö på lunchrasten för att få tillbaka några surt förvärvade slantar från Medicare. Plötsligt förflyttas jag till Östtyskland 1982.

Men. Jag insåg i dag att det är endast 5 veckor tills jag befinner mig på svensk mark igen. 5 veckor till svensk sommar (förhoppningsvis), smågodis, björkar, mamma, pappa, ICA, bada i sjön, ligga på bryggan och vännerna. Vännerna! Jag börjar i princip att grina bara jag tänker på att få träffa alla som jag saknar varje dag och egentligen vill bunta ihop och tvångsförflytta hit till Oz.

Snart ses vi. Då jävlar!

4 comments:

K said...

WOHO! Can´t wait!

FJ said...

BRD -Bundes Republik Deutschland. =Väst.
DDR - Deutsche Demokratische Republik. =Öst.

CECILIA said...

Fredrik, tack! Hade DDR först, sedan blev jag osäker. Efter endast två år i detta land håller jag alltså sakteliga på att bli like oallmänbildad och världsfrånvänd som de flesta australiensare. Smällar man får ta;-)

FJ said...

Om man skall vara riktigt petig, så är det nuvarande Tyskland som heter BDR, eftersom DDR gick upp i BDR vid sammanslagningen.
Så egentligen finns "Väst"tyskland alltså kvar, fast det är ju bara vi utanför som kallat dem för Öst och Väst såklart...