Wednesday, June 16, 2010

Perspektiv
Det här med betald föräldraledighet existerar inte i Australien. Som nybliven förälder får man en så kallad "baby bonus" som motsvarar en månadslön för en medelinkomsttagare. Räcker väl till blöjor och nappflaskor, om ens det.

Så jag kommer att ta, håll i er nu, hela 3 (tre) månaders obetald föräldraledighet, och Andy ytterligare 3 månader. Sedan blir det till att pussla och försöka hitta ett bra dagis till Gertrud.

Tänk på det ni som klagar över systemet i Sverige.

3 comments:

Amanda said...

Exakt.

Hur är skatter och inkomstnivåer för er jämfört med Sverige? Och hur höga är dagisavgifterna?
(Jag tror vi betalar strax under 5000 kr för 8 dagar i månaden just nu - men då INGÅR blöjor & mjölk, hehe [trött skratt])

Em said...

Ja herregud, här sitter jag inne på min 9:e månad föräldraledighet. Sommaren har vi tillsammans. Efter sommaren blir det sen 8 månader föräldraledighet för min man. Bortskämda kan man kalla det...

CECILIA said...

Skatt är ungefär lika, inkomstnivåerna något högre men det spelar ingen roll när man bor i Sydney och låneräntorna ligger på 7%. Dagis kostar motsvarande 500 kronor per dag och unge, men man får tillbaka hälften när man deklarerar. Tjoho. Men jag gnäller inte överdrivet mycket, det är ju trots allt vårt val att bo här och inte i Sverige, och vårt val att bo i Sydney och inte i en liten håla upp efter kusten där våra boendekostnader skulle vara en tiondel av vad de är här. Vi får se vad som händer med prioriteringarna när Gertrud kommit, kanske ändras allt, vem vet?