Saturday, February 4, 2012

'I smack them but I don't belt them'

Ursäkta frånvaron, har varit lite mycket överlag. Livet liksom, jävla stressig grej. Att jag aldrig lär mig, går hela tiden omkring och väntar på att det ska "lugna ner sig", men det gör ju aldrig det. Tröttman är stundtals monumental, men man klamrar ju sig fast på något vis.

Jag har haft besök av en mycket kär vän, balsam för själen att ha henne här i fem dagar. Hon stannade till här på vägen tillbaka från Nya Zeeland där hon varit och gjort en drös reportage för Naturmorgon i P1, så det tycker jag att ni ska lyssna på framöver när ni dricker ert lördagsmorgonkaffe.

Vi har köpt en ny säng (Ikeas dyraste, den får 5 plus), A håller på att bygga en gigantisk uteplats på baksidan av huset, han "älskar" sitt nya jobb (!), Liv är underbar-springer omkring som en duracellkanin och pratar hela tiden men vi förstår inte ett ord av vad hon säger, jag har ett ryggskott som kommer och går (thank God för Nurofen+), jag trivs med jobbet men är lite lätt irriterad på en halvpsykotisk kollega, sommaren har hittills varit kall och regnig i Sydney och jag drömmer om att få ha städerska en gång i veckan och föräldrar som bodde närmare och kunde agera barnvakter då och då.

Ni då, hur har ni det? Finns det någon kvar ur min tappra lilla läsarskara?

(Ps: Helt sant, det är lagligt att slå barn här, smälla till dem litegrann om de bråkar för mycket. Rätt svårt för en svensk att förlika sig med.)

8 comments:

Anonymous said...

Jarå ;-)

A och A said...

Här är jag!

Anonymous said...

Härligt att du är tillbaka! Carina

Boel said...

Jag kikar in nar jag ser att du har uppdaterat;)

pia said...

jadå, här har du en trogen läsare. jag har inte varit direkt flitig med att kommentera men vill bara passa på nu att säga att jag gillar din blogg, och jättekul att följa. tycker det är helt bisarrt att det är så generellt ok med barnaga i aus. får jag barn där kommer jag aldrig gå med på att daska dom, hur oskyldigt det än kan verka. vad tycker a om det? tycker han det e ok?

Pi said...

Jodå, jag hänger kvar här. Har en son som är exakt lika gammal som din dotter så jag gillar uppdateringar om hennes framsteg. Mer sånt tack.

CECILIA said...

Hallå! Kul att några hänger kvar här, ska ta mig i kragen och uppdatera lite mer, även om det bara är bilder.

Annelicious said...

En annan sak jag inte kan forlika mig med ar foraldrar som har sina barn i en sele! Och att de dessutom kackat till selarna sa att de ser ut som djur och att man haller i svansen pa djuren...