Saturday, July 4, 2009

Stars aligning


En dålig grej med att gifta sig i Sverige mitt i den australiska vintern är blekheten och hålögdheten. Andy och jag kommer sannolikt att se ut som två vandrande vålnader bland alla sommarfräscha bröllopsgäster. Vi har diskuterat allt ifrån BUS till hetssolning i Sverige dagarna innan bröllopet, men båda alternativen är dåliga eftersom a)BUS skulle göra oss apelsinfärgade snarare än sommarfräscha och b)chansen att det kommer att vara strålande sol veckan innan bröllopet är mikroskopisk. Det är ju trots allt Sverige vi snackar om.

Därför är det så fantastiskt och ofattbart roligt att att vi har lyckats boka den bästa av alla bröllopsfotografer på vårt bröllop. Jo faktiskt, det är helt sant, nu ska ni få höra. Minns ni detta inlägg? Nej, jag trodde inte det, men anyway. Ända sedan jag blev friad till den där dagen på båten i början av december har jag drömt om att den här killen, prisbelönad reklammänniska gone bröllopsfotograf, skulle kunna plåta vårt bröllop. Sannolikheten för att detta skulle ske var aldrig speciellt stor, särskilt inte efter att vi bestämde oss för att ha bröllopet i Sverige. Men förra veckan var en sådan där vecka där allt föll på plats och ordnade sig, och så även detta. Jonas "Silverfisken" Peterson kommer nämligen att befinna sig i Sverige den 25 juli och han hade inte alls några problem med att dra en sväng upp till Dalarna och plåta vår stora dag. Helt fantastiskt.

Och om bilderna bara blir hälften så bra som alla de andra bröllop han fotat så kommer vi att vara överlyckliga. Även om vi är både likbleka och hålögda. Kolla in Jonas fotoblogg här.

Dessutom ska det bli kul att få träffa denne min cyberpolare för första gången IRL. Jag har sett honom i verkligheten en gång, på ett svenskt midsommarfirande i Frenchs Forest, men han var vid tillfället mycket upptagen med att plåta sin son som dansade kring midsommarstången för första gången och jag ville inte störa.

8 comments:

L8 said...

Åh, gud vad roligt att han skall fota! Förstår hur du tänker, han är definitivt mitt förstahands val med.

Nathalie said...

Lucky woman! Det kan omöjligt bli annat än bra :D Grattis!

Melanie said...

Jättekul att höra Cecilia! Jag blir definitivt avundsjuk både på dig och på Fredrik! Det ska bli roligt att se bilderna, det blir helt säker otroligt vackra.

Anonymous said...

Fantastiskt kul för er, ser fram emot att se bilderna!!!/Anna

Caroline said...

Grattis till giftermålet:) Och till val av fotograf! Alltid kul när man hittar någon som man verkligen vill anlita, det är ju en stor dag. :)

Det där med att gifta sig kritvita är kanske inte så kul...

För några veckor sedan var jag på "Spraytanning" i Perstorp, Skåne. Kanske finns det i närheten av Falun?

Det var superenkelt. Man fick ha på sig en bikini, eller underkläder, och sen "målade" en kvinna med en färgspruta. Det blev supersnyggt, inte alls orange eller gult. Kalasbra!:)

Lycka till!

Mvh
Caroline

Jonas Peterson said...

Fredrik? Is there something you're not telling me?

And what does Andy think?

Jag åker på måndag btw.

Melanie said...

Äh, Fredrik is my (and Cecilia's) good friend who's going to the wedding. Obviously.

Sofie said...

grattis, fan va nice! riktigt avis ar jag som ska borja spara pengar for att fa Mr Peterson att fota mitt framtida brollop, antingen i australien eller skane! :) hoppas er dag blir underbar.