Monday, January 17, 2011

Back to the grind


Back to the grind, originally uploaded by ALIFEINOZ.

Jaha. Så sitter man här igen då. Trött som ett as på bussen på väg till ett jobb som känns ganska meningslöst. Post holiday blues å det grövsta. Plus att Liv efter 5 veckors amning VÄGRAR ta flaskan. Hej måndag!

6 comments:

Anonymous said...

FY, tycker så sjukt synd om er :-(
Största kramen!!!!!

Boel said...

Valkommen tillbaka (aven om jag forstar att det kanns jobbigt :/)

Amanda said...

nooo!

hur har det gått för Liv & flarran?

i nödfall får ni testa mugg, sån där vinklad 'doidy cup' brukar funka bra för små ammade smartisar.

CECILIA said...

Tack för sympatierna, det värmer även om jag är fullt medveten om att detta är vårt val. Eller ekonomiskt så har vi ju inte så mycket val, vi måste tyvär jobba båda två, men vi pratar ständigt om att försöka hitta bättre alternativ så att Liv kan få hänga med oss lite mer.

Amanda-hon tar bröstmjölk från flaska nu utan problem, men diggar inte ersättningen. Och det senare är ju det enda de ger henne på dagis, de gillar inte hanteringen av den färskvara som mjölken är. Har fått tips från min kusin som är bvc-sköterska att ha lite socker i ersättningen så att hon vänjer sig vid smaken, och sedan trappa ned efter ett par dagar. Och även om det går emot allt jag tror på så är det bättre än att hon håller på och krånglar. Men jag ska definitivt testa kopp också. Vill gärna amma i några månader till, om inte annat för immunförsvaret nu när hon ska börja umgås med en massa andra barn.

Amanda said...

Fattar. Det fixar sig.

Och det som verkligen kommer att putta upp hennes immunförsvar till en skitbra(bom-bom) nivå nu är den obligatoriska dagissjukan (mag-relaterad...) hon (och ni) kommer att ha övervunnit om sisådär 2 månader. INte kul när man är mitt i det men en nödvändig fas. Blir man aldrig sjuk (och frisk!) blir immunförsvaret aldrig starkare ju.

Och gud vad det skär i hjärtat. Men det blir bättre. Ingen kan övertyga mig om att spädisdagis är dåligt, vi borde börjat tidigare.

F har också alltid sparkat upp ett fuzz med just dryck vid varje förändring men allvarligt; kolla på ongarna. Dom har lite reserver så att säga.

CECILIA said...

Haha, ja du har rätt. Blir hon tillräckligt hungrig så kommer hon ju att ta flaskan, rent intellektuellt så vet jag ju det. Och som sagt, hon har ju en del att ta av.

Jag tror inte heller att spädisdagis är dåligt, det är nog bra att börja vid den här åldern-innan separationsångesten sätter in ordentligt. Och förhoppningsvis så kommer vi att gilla stället så att hon kan fortsätta där i flera år framöver.