Saturday, June 25, 2011

Surkärring

Jag har varit vrång hela veckan. Snarstucken och sur. Trött. Ingenting kan han göra rätt och jag ser enbart svårigheter och inga möjligheter. Very olikt mig.

Ikväll är vi till exempel bjudna på ett house party i Bondi och farmodern har lovat att vara barnvakt. I vanliga fall hade jag varit sjukt pepp över att så komma ut och träffa lite vanliga människor men nu ba: Opepp som aldrig förr. Orkar inte bli full för jag orkar inte vara bakis. Vet att jag kommer att bli irriterad på A när han dricker som han brukade pre-bébé fast toleransnivån nuförtiden är betydligt lägre=stor risk för att han somnar på en soffa.

Och imorse deklarerade han att vi alla skulle åka till Taronga Zoo på utflykt. I vanliga fall hade jag tjutit av glädje och packat väskan pronto, men i dag: Gnäll gnäll det är lördag, kommer att vara sjukt mycket folk gnäll gnäll.

Vi får verkligen hoppas att detta sinnesstillstånd beror på hormoner eller dylikt och inte är permanent.

Uppdatering: Åkte inte på festen. Sitter hemma och surar istället. Tror att det är bäst så.

3 comments:

Boel said...

Tack sjalv for inbjudan, men en midsommarfest far racka :) Hade gatt om Frenchs Forest var narmare Cronulla. Ha sa kul!

Anonymous said...

Verkar som om du fått Ulrika-sjukan, så där har jag varit i sex veckor nu. I mitt fall är det nog amningshormoner samt en släng av postpartumdepp. Ska kolla upp sköldkörteln inom kort, det borde alla kvinnor göra efter födande. Hälsn Ulrika M

CECILIA said...

Jag är lite mindre sur nu, tror att det är mycket stress också. Och nu när A är arbetslös så blir det såklart mera press på mig...